kg
Art: Abies
Proveniens: Apsheronsk/Mezmai

Apsheronsk Skovdistrikt ligger i den vestlige del af de Nordkaukasiske bjerge i det sydvestlige Rusland ud mod Sortehavet. Skovparterne Mezmai og Guamka ligger i læ for Sortehavets vinde af massivet Lago Naki. Dette skaber et lokalklima med meget lave vintertemperaturer, hvilket skulle give materialet bedre vinterhårdhed end f.eks. de georgiske provenienser. De hårde vintre i 2009-10 og 2010-11 synes at bekræfte dette, da flere producenter har konstateret betydeligt færre topskader hos Mezmai'en end i de georgiske og tyrkiske provenienser. Vi er igang med at samle et bredere funderet materiale ind om dette for at få en sikrere vurdering heraf.

Abies Frø, som nu er en del af Levinsen & Abies, har med succes handlet med frø fra Mezmai siden 2003. Læs mere om proveniensen og vores indsamling af frø i Produktbladet om proveniensen, klik her.

Skovparten Guamka er nabopart til Mezmai mod norvest og har samme type klima. Vi har i nogle år samlet i Guamka. Indsamlingen  sker adskilt mellem de 2 skovparter, og Guamka er derfor hos os en egen proveniens. Vi fortsætter med den separate indsamling også efter, at der fra 2007 er sket en administrativ sammenlægning af de 2 skovparter under navnet Guamka.


Tilmeld nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev og modtage faglig relevant information, f.eks. om frøsituationen i Georgien.

Se de seneste nyhedsbreve i biblioteket