Koglehøsten i Georgien
27. september 2010

Vi er nu inde i den 3 uge af høsten hernede. Vi kan nu se, at vi vil få de mængder med hjem fra vore forskellige afdelinger, vi havde planlagt opnå. Men det er ikke og har ikke været nogen nem høst. Koglesætningen er meget forskellig mellem afdelingerne, men der er overalt kogler ’nok’ til det høstbehov, vi har. Problemet er blot, at kogleantallet pr. træ ofte er så lavt, at rationel høst ikke er muligt, og derfor ender vi med enkelte steder at skulle ’kæmpe’ en del for at nå den mængde, vi ønsker. Der er endvidere ret kraftige insektangreb på koglerne i visse afdelinger, særligt de afdelinger, der ligger på ’tlugi-skråningen’. Angrebene ser ud til at være værst i den østlige del, men de er der overalt. Det vil betyde, at udbyttet pr. kg. kogler må forventes at blive i den lave ende i år.

Vejret har været meget skiftende, om end godt høstvejr med sol og højt vejr har været det dominerende i de forløbne godt 14 dage. Vi lagde dog efter få dage ud med et meget kraftigt uvejr med lynnedslag og heftig regn mandag den 13 september om aftenen og regnen stilnede først af i løbet af onsdagen, og vi har haft en enkelt lignende nat og formiddag i den forløbne uge. Det sætter høsten i stå, og det gør fremkommeligheden i den kraftige lerjord foran og i skoven meget tung og besværlig.

Vi har i den forløbne uge haft 2 grupper af gæster på besøg hos os her i Ambrolauri Tlugi og i Borjomi Machartskali. De var med os rundt i de daglige rutiner omkring kontrol af indsamlingerne i vore afdelinger og havde lejlighed til at se alle facetter af den, ganske store operation, høsten hos os er. Vi kunne også arbejdsdele, så det var muligt at give gæsterne indblik i de 2 nærliggende skovparter her i Ambrolauri Distrikt, Ambrolauri SKVAVA og Ambrolauri NIKORTSMINDA, som vi høster frø i de fleste år. I år vil vi høste i Nikortminda, der har vist sig at være en ganske udmærket proveniens.

Oktober 2018
Årets besøg af auditor på økologi er klaret
Koglehøsten er endelig i gang og alle de danske aktører i branchen har sendt deres plukkehold til skovs.
August 2018
17. august 2018
Hier können Sie unsere Neuheiten August 2018 lesen. Z.b. Die Ernte, unsere neue Mitarbeiter und unsere neue Lage.
17. august 2018
Sidste nyt fra Levinsen - August 2018. Læs bl.a. om vores nye medarbejder, samt høstudsigter og vores nye lokation i Gørløse.
Oktober 2016
Frost har ødelagt en stor del af høstmulighederne på skråningen i Ambrolauri/Tlugi i år, men heldigvis er der god koglesætning og gode frø i andre afdelinger af Ambrolauri/Tlugi skoven.
September 2016
22. september 2016
Fra årets høst af kogler i Georgien, kommer her det andet nyhedsbrev.
20. september 2016
Fra årets høst af kogler i Georgien, kommer her det første nyhedsbrev.
December 2015
Børge Klemmensen is resigning as seed-dealer and passes the baton to Ulrik Kejser Nyvold.
Børge Klemmensen, som har været en del af Levinsen & Abies A/S siden 2009, takker af og Ulrik Kejser Nyvold fortsætter i det længe planlagte generationsskifte.
Juni 2015
Vores folk har været i Rusland, og har sendt os denne friske høst rapport.
Februar 2015
Levinsen & Abies ser lyst på fremtiden i en artikel på bagsiden af nåledrys.
Oktober 2014
2. oktober 2014
Vi har sammensat et lille nyhedsbrev fra årets høst i Georgien.
September 2014
Nåledrys som udgives af Dansk Juletræer har været på virksomhedsbesøg, og udarbejdet en flot artikel.
Februar 2014
Levinsen & Abies har udarbejdet dette oplæg som et konkretiseret udspil, til en forhåbentlig frugtbar diskussion om ordningen.
Koglehøsten i Georgoen har været til debat i tysk TV. Se udsendelsen her:
Januar 2014
December 2013
Oktober 2013
14. oktober 2013
Oktober 2012
September 2012
26. september 2012
August 2012
15. august 2012
Oktober 2011
Jeg kom den 30. september tilbage efter 3 ugers kogleindsamling i Georgien. Kontrol under høsten i 2010, viste få ansatte kogleknopper i de forskellige høstområder. Alligevel var der positive overraskelser i 2011-høsten. Mere nedenfor
Juli 2011
6. juli 2011
Vi tog til Georgien fra den 17-23 juni for at undersøge udsigterne for den kommende høst. Du finder mere herom i terkst og billeder nedenfor
Juni 2011
Vi har været ude og se på bevoksninger og beplantninger. Der er generelt en god blomstring i år...
Maj 2011
Se billeder og øjebliksbeskrivelser af forholdene i Ambrolauri/Tlugi fra besigtigelse foretaget 7. maj. Vejret i Georgien er uforholdsmæssigt koldt og vådt for årstiden, hvilket medfører en langsom frugtudvikling på træerne.
Vi fører en løbende dialog med jultræs- og pyntegrøntbranchen på bagsiden af PS Nåledrys. Læs bl.a. den seneste højaktuelle Bagside fra PS Nåledrys: Arv og miljø ved frostskader - opfordring til større videndeling
April 2011
Læs om Borjomi/Tadrizi-proveniensen fra den sydlige del af Borjomi-Bakuriani Distrikt i Georgien. Endvidere har vi nu engelske proveniensbeskrivelser til rådighed på flere af vore provenienser.
September 2010
27. september 2010
Vi er nu inde i den 3 uge af høsten
Januar 2010
Die Bedingungen, wo unter verschiedene Produkte produziert sind, war zeit lange ein wichtiges Thema in Verbindung mit dem Umwelt.
Wir haben die komplett aktualisierten Beschreibungen unseren Nordmanniana Herkunfte jetzt auf unsere Webseite aufgeladen.
Årets høst af Nordmannsgran fra Georgien er ved at være bearbejdet til færdigt frø. Læs mere...
Oktober 2009
Høsten i Rusland gik smertefrit og koglerne er på vej videre i processen. Læs mere her...
Koglerne er sikret, kontrolleret og ligger klar til videre forarbejdning i vores renseri i Tbilisi. Læs mere om høsten her...
Vejret driller i Georgien, men vi krydser fingre og håber det bedste.
September 2009
28. september 2009
Auktionen over 10-årige licenser løb af stablen torsdag d. 24. september. Børge Klemmensen rapporterer fra Georgien...
4. september 2009
Nyt redskab til at finde arter, anvendelser og priser
Juli 2009
22. juli 2009
Fusion af Levinsen Skovfrø og Abies Frø
Juni 2009
Læs den officielle pressemeddelelse om fusionen

Tilmeld nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev og modtage faglig relevant information, f.eks. om frøsituationen i Georgien.

Se de seneste nyhedsbreve i biblioteket