Høsten overstået i Georgien
23. oktober 2009

Vi afsluttede vores høst af Nordmannsgranfrø i Georgien i slutningen af sidste uge. Således er en måneds hårdt og konstant arbejde med at kontrollere plukkere, mærke sække i vore afdelinger, holde styr på kogleladerne og organisere transport af kogler til renseriet i Tbilisi tilendebragt. Vi har høstet kogler i alle de afdelinger, vi nu har licenser til, og det er både i Ambrolauri og Borjomi i alt væsentlig også vore sædvanlige afdelinger. Vi er tilfredse med den mængde, vi har kunnet høste. Den sikrer, at vi både kan levere det, vore kunder behøver til 2010-såningen og opbygge et godt lager, så vi kan levere, når der igen er få kogler i træerne.

Resultatet er derfor tilfredsstillende om end processen ikke var helt optimal. Den gentagne udskydelse af årets auktion af høstlicenser betød en meget sen høst. Det gav problemer med vejret. Vi skal huske, vi arbejder i bjergområder i højder mellem 1.150 og 1.500/1.600 m. Vi fik da også en kraftig forsmag på vinteren med sne og frost i begge indsamlingsområder i Borjomi, som vi derfor måtte trække folkene ud af, medens vi i Ambrolauri slap med nogle kolde regnvejrsdage. Konsekvensen af vejret i Borjomi var, at vi ikke kunne komme tilbage til Tadzrici Skovpart og få høstet der, medens det lykkedes os at få et ganske godt resultat i Machrtskali Skovpart. Den sidste uge var høsten begge steder vanskeligere, fordi koglerne mange steder smuldrede i hænderne på plukkerne.

Koglerne ligger nu på reoler i kogleladerne og i renseriet i Tbilisi, og vi regner med at komme i gang med klængning og rensning af de først indsamlede kogler primo november. I Uvelse er vi i fuld gang med at lave et materiale om årets indsamlinger og dermed præsentere det frø, vi kan tilbyde vore kunder i år. Vi ser frem til dialogen med vore kunder om ønsker og behov, som vi vil gøre vort yderste for at opfylde.

Oktober 2018
Årets besøg af auditor på økologi er klaret
Koglehøsten er endelig i gang og alle de danske aktører i branchen har sendt deres plukkehold til skovs.
August 2018
17. august 2018
Hier können Sie unsere Neuheiten August 2018 lesen. Z.b. Die Ernte, unsere neue Mitarbeiter und unsere neue Lage.
17. august 2018
Sidste nyt fra Levinsen - August 2018. Læs bl.a. om vores nye medarbejder, samt høstudsigter og vores nye lokation i Gørløse.
Oktober 2016
Frost har ødelagt en stor del af høstmulighederne på skråningen i Ambrolauri/Tlugi i år, men heldigvis er der god koglesætning og gode frø i andre afdelinger af Ambrolauri/Tlugi skoven.
September 2016
22. september 2016
Fra årets høst af kogler i Georgien, kommer her det andet nyhedsbrev.
20. september 2016
Fra årets høst af kogler i Georgien, kommer her det første nyhedsbrev.
December 2015
Børge Klemmensen is resigning as seed-dealer and passes the baton to Ulrik Kejser Nyvold.
Børge Klemmensen, som har været en del af Levinsen & Abies A/S siden 2009, takker af og Ulrik Kejser Nyvold fortsætter i det længe planlagte generationsskifte.
Juni 2015
Vores folk har været i Rusland, og har sendt os denne friske høst rapport.
Februar 2015
Levinsen & Abies ser lyst på fremtiden i en artikel på bagsiden af nåledrys.
Oktober 2014
2. oktober 2014
Vi har sammensat et lille nyhedsbrev fra årets høst i Georgien.
September 2014
Nåledrys som udgives af Dansk Juletræer har været på virksomhedsbesøg, og udarbejdet en flot artikel.
Februar 2014
Levinsen & Abies har udarbejdet dette oplæg som et konkretiseret udspil, til en forhåbentlig frugtbar diskussion om ordningen.
Koglehøsten i Georgoen har været til debat i tysk TV. Se udsendelsen her:
Januar 2014
December 2013
Oktober 2013
14. oktober 2013
Oktober 2012
September 2012
26. september 2012
August 2012
15. august 2012
Oktober 2011
Jeg kom den 30. september tilbage efter 3 ugers kogleindsamling i Georgien. Kontrol under høsten i 2010, viste få ansatte kogleknopper i de forskellige høstområder. Alligevel var der positive overraskelser i 2011-høsten. Mere nedenfor
Juli 2011
6. juli 2011
Vi tog til Georgien fra den 17-23 juni for at undersøge udsigterne for den kommende høst. Du finder mere herom i terkst og billeder nedenfor
Juni 2011
Vi har været ude og se på bevoksninger og beplantninger. Der er generelt en god blomstring i år...
Maj 2011
Se billeder og øjebliksbeskrivelser af forholdene i Ambrolauri/Tlugi fra besigtigelse foretaget 7. maj. Vejret i Georgien er uforholdsmæssigt koldt og vådt for årstiden, hvilket medfører en langsom frugtudvikling på træerne.
Vi fører en løbende dialog med jultræs- og pyntegrøntbranchen på bagsiden af PS Nåledrys. Læs bl.a. den seneste højaktuelle Bagside fra PS Nåledrys: Arv og miljø ved frostskader - opfordring til større videndeling
April 2011
Læs om Borjomi/Tadrizi-proveniensen fra den sydlige del af Borjomi-Bakuriani Distrikt i Georgien. Endvidere har vi nu engelske proveniensbeskrivelser til rådighed på flere af vore provenienser.
September 2010
27. september 2010
Vi er nu inde i den 3 uge af høsten
Januar 2010
Die Bedingungen, wo unter verschiedene Produkte produziert sind, war zeit lange ein wichtiges Thema in Verbindung mit dem Umwelt.
Wir haben die komplett aktualisierten Beschreibungen unseren Nordmanniana Herkunfte jetzt auf unsere Webseite aufgeladen.
Årets høst af Nordmannsgran fra Georgien er ved at være bearbejdet til færdigt frø. Læs mere...
Oktober 2009
Høsten i Rusland gik smertefrit og koglerne er på vej videre i processen. Læs mere her...
Koglerne er sikret, kontrolleret og ligger klar til videre forarbejdning i vores renseri i Tbilisi. Læs mere om høsten her...
Vejret driller i Georgien, men vi krydser fingre og håber det bedste.
September 2009
28. september 2009
Auktionen over 10-årige licenser løb af stablen torsdag d. 24. september. Børge Klemmensen rapporterer fra Georgien...
4. september 2009
Nyt redskab til at finde arter, anvendelser og priser
Juli 2009
22. juli 2009
Fusion af Levinsen Skovfrø og Abies Frø
Juni 2009
Læs den officielle pressemeddelelse om fusionen

Tilmeld nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev og modtage faglig relevant information, f.eks. om frøsituationen i Georgien.

Se de seneste nyhedsbreve i biblioteket